Sala de escalada
Home Despre Galeria foto Servicii Program Noutati Tarife Feedback Contact Regulament
sala de escalada sala de catarare sala de alpinism
 
Regulament

Regulamentul de ordine interioara si securitate interna al salii de escalada si sport Galactic Indoor Climbing Gym

Alpinismul si escalada fac parte din categoria sporturilor cu grad mare de risc. Practicarea lor poate avea ca urmari accidentarea, ranirea severa sau chiar decesul practicantului. Pentru a evita pe cit posibil producerea de accidente pe durata desfasurarii activitatii sportive in cadrul salii este necesar sa cunoastem si sa respectam urmatoarele reguli de securitate si conduita obligatorii:

accesul in sala se face numai in baza unui permis de tip abonament sau permis de o zi platit la receptia salii si cu valabilitate in vigoare si numai dupa ce s-au verificat si testat cunostintele de securitate minima (adica nodul de legare in coarda si modul de asigurare corect) necesare desfasurarii in conditii de siguranta a activitatii. In cazul in care aceste reguli minime nu se cunosc clientul este obligat sa cumpere un curs de o zi astfel incit aceste reguli sa fie cunoscute de catre client.

personalul salii este singurul in masura sa prezinte si sa corecteze regulile de securitate din cadrul salii iar clientii sunt obligati sa le respecte intocmai. In caz contrar, clientii care nu se vor supune regulilor vor suporta consecintele, care ar putea fi pana la retragerea dreptului de a mai intra in sala, drept ce poate fi suspendat temporar sau definitiv.

legarea in coarda se face numai cu coarda direct in ham, orice alta modalitate folosita fiind interzisa, respectiv legarea cu carabiniera sau in inelul rotativ de asigurare al hamului fiind interzise si de neacceptat. Nodul agreat de catre sala este nodul opt prin urmarie dar daca se folosesc alte tipuri de noduri recunoscute de catre Federatia Interantionala clientul le poate folosi fara restrictie fiind responsabil direct de consecintele folosirii acestuia.

asigurarea celui care se catara trebuie facuta cu coarda intinsa atunci cand se merge in mansa, astfel incit sa se evite la maximum posibil orice alunecare a corzii care sa genereze caderea in gol, iar pentru capul de coarda numai in conditiile asigurarii dinamice. Pentru catararea in cap de coarda este strict interzisa neasigurarea sau sarirea unui spit, acest lucru generind un factor mare de risc in cazul unei caderi. Singurele metode de asigurare agreate in sala sunt cele consemnate si agreate de catre Federatia Internationala si omologate de catre aceasta. Orice alta metoda este interzisa si atrage de la sine in cazul folosiri acesteia responsabilitatea celui in cauza atat civil, penal cat si material. Catararea in sala in sistemul cap de coarda implica riscuri sporite de accident. Asumarea acestor riscuri de catre client reprezinta un liber consimtamant si intelegerea riscurilor la care se supune. Orice accidentare sau ranire a acestuia in timpul catararii in acest sistem cade direct in sarcina clientului si a celui care l-a asigurat, sala si personalul salii fiind exonerate de orice fel de raspundere. De asemenea accidentarea altor clienti de catre un alt client duce la implicare responsabila a acestora direct din toate punctele de vedere.

rolul liniei rosii de pe panourile de escalada este de a delimita zona maxima la care ai voie sa accezi prin catarare in sus fiind nelegat in coarda. Depasirea ei inseamna un risc crescut de accident atit pentru cel care depaseste linia cit si pentru alti clienti aflati in perimetrul respectiv.

catararea pe panou este permisa numai cu incaltaminte specializata si folosirea magneziului pulbere in stare libera in sac nu este permisa. Aceasta poate fi folosita numai inmagazinata in format mingiute textile care impiedica folosirea in exces a prafului de magneziu. Pentru siguranta dumneavoastra si a celorlalti practicanti ai escaladei din aceasta sala, in perimetrul acestei sali si pe durata desfasurarii antrenamentului sportiv de escalada sunteti rugati sa respecati regulile de securitate si siguranta ale salii de catarare care v-au fost prezentate.